duminică, 23 martie 2008

„Iasul lui Popa“

Ionut Popa a spus mereu ca e ardelean. Sambata seara a fost moldovean si, asa cum a declarat chiar el duminica dimineata, toata lumea foloseste, mai nou, sintagma „Iasul lui Popa“ atunci cand se refera la „orasul celor sapte coline“!
In ultima vreme, Poli Iasi a devenit o „sperietoare“ pentru echipele din fruntea clasamentului, desi, in tur, fotbalistii din dealul Copoului au pierdut puncte cu Vaslui, Dinamo si Rapid.
Acum, mai nou, Steaua si CFR Cluj n-au reusit mare lucru aici. Fie ca a fost vorba despre calitatea terenului, fie ca a fost vorba despre determinare sau despre jocul slab practicat de oaspeti, Iasul a reusit sa ia puncte mari impotriva unor formatii care ar putea evolua in Champions League.
Totusi, un mare merit pentru aceste reusite il are Ionut Popa, un antrenor pe care uneori l-am criticat pentru unele „pacate“…
Ionut Popa nu este un antrenor de talia lui Mircea Lucescu, de exemplu, insa, pentru o formatie cu bani si care vrea sa ajunga in cupele europene, e un tehnician bun. A dovedit acest lucru atat in meciul cu Steaua, cand, cu resurse destul de mici, a reusit sa infranga formatia smeritului Gigi Becali, cat si sambata seara, in fata trupei lui Andone.
Popa a pus umarul in ultimii ani la o reusita frumoasa, a construit o echipa cat de cat legata, capabila de surprize, mai ales atunci cand e motivata. Pacat ca suntem nevoiti san e multumim in fiecare an doar cu ramanerea in Liga I. E si asta o realizare, in conditiile de pana acum, mai ales ca nu avem o infrastructura adecvata pentru cupele europene, insa ar fi ceva ca Iasul sa prinda (in secolul asta macar!) o cupa europeana, chiar daca ar fi vorba despre UEFA-Intertoto!
In orice caz, Popa merita toate laudele pentru cele 6 puncte luate cu formatii care, cel putin la nivel teoretic, ar putea trece de grupele Champions League! Bravo!

ROMFX Forex

Niciun comentariu:

ClickLink.ro

Despre mine

Iasi, Iasi, Romania
Parior constant, peste 12 ani de experienta in acest "domeniu". Am o medie de reusita la pronosticuri de aproximativ 75%.
ClickLink.ro