luni, 28 aprilie 2008

UN ALT FEL DE PARIU: FLAISER II VA LUA LOCUL LUI CARLAN IN LUPTA PENTRU SEFIA CJ IASI

Conform unor surse apropiate fenomenului politic local, in urmatoarele zile (daca nu cumva chiar pe 29 aprilie), conducerea PD-L Iasi intentioneaza sa dea o lovitura de imagine, o schimbare electorala ce se doreste a fi similara cu cea facuta de TRAIAN BASESCU si THEODOR STOLOJAN la ultimele alegeri generale desfasurate in Romania. Atunci, BASESCU a izbucnit in lacrimi in fata camerelor de luat vederi, anuntand faptul ca STOLOJAN este “grav bolnav” si ca nu mai poate continua in cursa electorala.
Astfel, desi DAN CARLAN figureaza ca si candidat la sefia Consiliului Judetean (CJ) Iasi, acesta se va retrage din cursa, pentru a-i face loc unui fost membru PSD, LUCIAN FLAISER, cel care are experienta in fruntea CJ. In concluzie, PD-L Iasi este pregatit sa parieze pe Flaiser in competitia electorala ce se apropie, luand exemplul conducerii de la centru si mizand pe o carte care s-a dovedit castigatoare in urma cu aproximativ patru ani. Ramane de vazut daca acest… truc va tine si pe plan local…
In eventualitatea in care aceasta mutare va mai avea loc, strategia PD-L Iasi este una clara si bine pusa la punct: conducerea de la nivel local a formatiunii politice a gandit ca ar fi ideal ca, inainte cu aproximativ o luna de alegerile locale, sa dea o lovitura de imagine, sa creeze vilva, pentru a intra in atentia electoratului.
De asemenea, probabil ca si data acestei miscari a fost bine gandita, PD-L alegand una dintre primele zile de dupa Sarbatorile de Paste, cand, dupa linistea specifica acestei perioade, mass-media incepe sa se dezmorteasca.
Chiar si asa, luand in calcul experienta lui FLAISER si avand in vedere aceasta “mutare”, trebuie precizat faptul ca lupta pentru Consiliul Judetean ramane una deschisa.
In orice caz, “actorii principali” ai luptei pentru sefia CJ Iasi probabil ca vor fi CONSTANTIN SIMIRAD si LUCIAN FLAISER.
Astfel, in eventualitatea in care ar exista case de pariuri care sa accepte astfel de mize, v-as propune sa puneti sume importante pe aceasta mutare politica din partea PD-L Iasi! Eu i-as da o cota de 1,45 probabilitatii ca aceasta miscare sa aiba loc, in ciuda faptului ca multi s-au grabit sa afirme ca Flaiser ar fi luat "teapa" de la PD-L Iasi!

P.S.: Este adevarat ca acesta este un blog destinat pariorilor si s-a referit pana acum strict la competitii sportive. Dar se poate considera ca si evenimentul mai sus amintit este un soi de… pariu. Daca este sa extindem notiunea, trebuie sa subliniem faptul ca unele case de pariuri accepta astfel de mize, care depasesc domeniul sportului. De exemplu, la ultimele alegeri generale, unele case de pariuri din Bucuresti acceptau asemenea mize, pe cel care va reusi sa castige Presedintia (TRAIAN BASESCU avea pe atunci o cota de 1,70!).
In orice caz, daca unele case ar accepta astfel de pariuri, referitor la Primarie, v-as sfatui sa mizati pe un tur II cu GHEORGHE NICHITA si DUMITRU OPREA drept “finalisti”. La aceste alegeri, probabil ca NICHITA va avea parte de o lupta ceva mai stransa decat la ultimul scrutin ce viza sefia Primariei municipiului Iasi. Primarul si-a facut singur viata ceva mai grea (in vederea apropiatelor alegeri locale), renuntand prea usor la unii oameni relativ importanti in PSD Iasi si neluand in calcul faptul ca vechii “dusmani” (chiar si din formatiunea politica in fruntea careia se afla) nu l-au “uitat” si tin sa nu-i ramana datori (pacat ca orgoliile si lacomia trec dincolo de orice doctrina in tara noastra…)! Totusi, daca ar fi sa mizez pe un castigator al Ligii “Primaria Iasi”, v-as sfatui sa mizati tot pe NICHITA (cu o cota de 2,00!), chiar daca rezultatul va fi unul mai strans de aceasta data (probabil ca, in turul II, diferenta va fi 53%-47%, in favoarea actualului primar).

Un comentariu:

bettips spunea...

e posibil sa ma fi inselat si sa fie doar o informatie lipsita de fond, dar... eu asa am auzit...:)

ClickLink.ro

Despre mine

Iasi, Iasi, Romania
Parior constant, peste 12 ani de experienta in acest "domeniu". Am o medie de reusita la pronosticuri de aproximativ 75%.
ClickLink.ro