luni, 25 februarie 2008

Popa a umblat la “butoni”…

CIPRIAN NEDELCU

Prima etapa a Ligii I la fotbal a adus o serie de surprize. “U” Cluj a reusit sa treaca peste ghinioanele de anul trecut si a invins Rapidul in “Giulesti”, in vreme ce Poli Iasi a obtinut o importanta victorie in fata “zmeilor” lui Becali.

Moreno & Co. nu au reusit sa faca mare branza in Copou duminica seara, formatia condusa de “Fiara” Lacatus parand a fi mai degraba una nemotivata, fara vlaga. La rarele sclipiri sud-americane din ofensiva, Poli a avut bafta in primul rand de un portar pe ale carui “butoane” se pare ca a apasat cu succes un antrenor caruia ii plac situatiile extreme: Ionut Popa.
Popa a declarat dupa meci ca a purtat aceeasi camasa de acum patru ani, cand invingea pe Steaua chiar la ea acasa. Se pare ca “butonii” de la camasa i-au purtat noroc si duminica seara.
Poli a stors tot ce s-a putut din meciul de duminica seara: a avut un sut pe poarta si a dat doua goluri! Steaua a avut vreo patru-cinci ocazii mari de gol, dar nu a reusit sa fructifice decat una… Reprezentantii Stelei spuneau dupa meci ca nu intotdeauna cea mai buna echipa castiga, insa tin sa-i contrazic, fara a le lasa loc de scuze puerile: Poli Iasi a fost echipa mai buna, mai motivata, mai determinata sa obtina un rezultat pozitiv (nu cum a fost anul trecut – prietenii din Elvetia stiu de ce!).
Sigur, din punct de vedere individual, nu exista termen de comparatie intre Balba si Dayro Moreno, de exemplu. Dar, din punctul de vedere al grupului, Poli s-a prezentat mult mai bine. Cel putin compartimentul defensiv (chiar sic el median) al iesenilor a avut un rol-cheie in rezultatul final. Onut, capitanul echipei iesene, a si marcat golul decisiv. Cu foarte mici scapari la iesirile la ofsaid, apararea formatiei din dealul Copoului a fost una aproape de netrecut. Iar scuza asta cu “nu intotdeauna castiga echipa cea mai buna” e una de prisos si oarecum contradictorie: daca o formatie a castigat, inseamna ca a fost mai buna! Pentru cateva zeci de minute, dar a fost mai buna!
Ce s-ar fi intamplat daca Stefan cel Mare ar fi zis vazandu-se in fata turcilor: “Mama, cati spahii si ieniceri! Hai sa mergem acasa, ca ei sunt mai multi, plus ca… au echipa mai buna!”?!
In orice caz, cand vine vorba despre “butoane”, Popa a demonstrat ca se pricepe de minune sa-si motiveze jucatorii. Stie sa le apese “butoanele” elevilor sai (atunci cand este obligat)! “Traitz’, ‘nea Gigi!”
Daca ar fi jucat asa in fiecare partida disputata pana acum si daca nu ar fi avut parte uneori de ghinionul incredibil de a lua gol in ultimele minute ale intalnirilor, iesenii s-ar fi putut afla cu mult mai sus in ierarhia Ligii I.
Sambata i-am prezis unui vechi parior faptul ca partida cu dintre Poli si Steaua nu va fi una atat de previzivila pe cat erau unii de convinsi. Foarte multi au mizat la pariuri pe un “2 solist”, fara a se gandi macar la posibilitatea unui rezultat pozitiv pentru ieseni. Culmea, cei care au pus 2 la acest meci (ce avea o cota de 1,60, dubios de mare pentru o casa de pariuri!) au fost si cei care s-au batut pentru un bilet la peluza sau la tribuna I a Stadionului “Emil Alexandrescu”! Asa cum ii spuneam pariorului in cauza, “prea multa lume a mizat mult pre pripit pe un 2 solist”! E an electoral, fratilor, de cate ori are Poli puterea de a alege sa o bata pe Steaua?!
Deocamdata, Ionut Popa a reusit sa ia trei puncte mari. Spunea ca are nevoie de 18 puncte ca sa fie linistit in privinta salvarii de la retrogradare. Mai are 14 etape, din care trebuie sa mai castige 5 partide, deci o treime. Rezulta ca vom mai avea placerea sa vedem “vedetele” Stelei in Copou si la anul, mai ales daca “butonii” de la camasa raman aceeasi! Pacat ca trebuie sa le vedem si pe “vedetele” lui Dinamo in Copou! Doua chestii sunt clare: “romanii” de la Cluj au luat campionatul deja, iar Poli s-a salvat de la retrogradare!

Niciun comentariu:

ClickLink.ro

Despre mine

Iasi, Iasi, Romania
Parior constant, peste 12 ani de experienta in acest "domeniu". Am o medie de reusita la pronosticuri de aproximativ 75%.
ClickLink.ro